Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 4 ცალი კვერცხი
- 200 გრამი შაქარი
- 200 გრამი კარაქი, ზეთი ან მარგარინი
- 400 გრამი ფქვილი
- 10 გრამი ვანილინი
- 4-6 ცალი მანდარინი
- 1 ჩაის კოვზი სოდა-ძმრით
პორცია:
ინსტრუქცია
- 4 კვერცხისგან და 200 გრამი შაქრისგან გავაკეთოთ გოგლიმოგლი, ათქვიფეთ გათეთრებამდე, დაუმატეთ, 200 გრამი დამდნარი კარაქი ან მარგარინი ან 200 მლ ზეთი, დაუმატეთ, მწიკვი მარილი, 10 გრამი ვანილინი, 500 გრამი მაწონი, 1 ჩაის კოვზი სოდა- ძმრით, ან ლიმნის წვენით. დაუმატეთ, 1 ცალი ფორთხლის ცედრა. ბოლოს 2 ჭიქა ფქვილი
- მანდარინის ლებნები გაჭერით შუაზე და შეურიეთ ცომს. ცხიმწასმულ ფორმაში ჩაასხით ცომი და გამოაცხვეთ, წინასწარ გახურებულ ღუმელში. 180 გრადუსზზე.
- გამოცხობის შემდეგ, კექსს, წაუსვით თაფლი ან ღია ფერის მურაბის წვენი და მოაყარეთ შაქრის პუდრა. შეგიძლიათ შოკოლადის მინანქარი მოასხათ.