Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 4 ცალი კვერცხი
- 500 გრამი მაწონი
- 200 გრამი კარაქი ან ზეთი
- 400 გრამი ფქვილი
- 500 გრამი ვაშლი ან ჯემი
- 200 გრამი შაქარი
- მწიკვი მარილი, ვანილი
პორცია:
ინსტრუქცია
- ათქვიფეთ 4 ცალი კვერცხი და 200 გრამი შაქარი გათეთრებამდე, დაუმატეთ, გამდნარი კარაქი ან ზეთი, მაწონი, სოდა-ლიმონის წვენით, ან გამაფხვიერებელი, მწიკვი მარილი, ვანილი,ფქვილი. არაჟნის სისქის ცომი უნდა მივიღოთ.
- ფორმას წაუსვით ცხიმი, დაასხით ცომის ნახევარი, გულსართი-თქვენი გემოვნებით, დაჭრილი ან გახეხილი ვაშლი, ან ვაშლის ჯემი გამოიყენეთ. ცოცხალ ვაშლს, ცოტა დარიჩინი შეგიძლიათ დაუმატოთ. დაასხით შემდეგ ცომის მეორე ნახევარი და მორთეთ თქვენი გემოვნებით.
- გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 180 გრადუსზე,