Please follow and like us:
ელარჯი
ხმები: 8
რეიტინგი: 4.25
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
ელარჯი
ხმები: 8
რეიტინგი: 4.25
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. ღერღილი უნდა გარეცხოთ გამდინარე წყალში, მოურიეთ ხელით წრეზე და გარეცხეთ ისე, რომ შავი ნაწილაკბი ზემოთ ამოვიდეს, გაადაქციეთ წყალი და გააგრძელეთ ღერღილის „გათეთრების“ პროცესი, მანამ, სანამ ქათქათა ღერღილს არ მიიღებთ, მე 1 საათის განმავლობაში ვრეცხავ, გადაიტანეთ გარეცხილი ღერღილი სქლელ თუჯის ქვაბში, დაასხით ცივი წყალი ისე რომ ღერღილი დაიფაროს 4 თითის დადებაზე და დაგდით მაღალ ცეცხლზე.
  2. ამოურიეთ ხის კოვზით და ხარშვის პროცესში პერიოდულად ურიეთ. საშუალო ცეცხლზე მოხარშეთ ღერღილი 60-90 წუთის განმავლობაში. გასინჯეთ. ღერღილის მოხარშვის შემდეგ დაუმატეთ სიმინდის ფქვილი და სწრაფად ურიეთ, რომ კორკოშელები არ გაიკეთოს. დაუწიეთ ცეცხლს და დაბალ ცეცხლზე უნდა იშუშოს 20 -30 წთ-ს განმავლობაში. ღომი მაშინ არის მზად, როცა ქვაბის კიდეებზე ღომი აპკს გაიკეთებს.
  3. როცა ელარჯს ამზადებთ ღომს 1 მუჭა მანიც დაუმატეთ და მწიკვი მარილიც უხდება,შემდეგ დაჭერით ახალამოყვანილი,რძე რომ გასდის ისეთი სულგუნი ნაჭრებად და ნელ-ნელა ჩაყარეთ ღომში და ჩაზილეთ,კარგად რომ დაიწყებს წელვას უკვე მზადაა,ამოიღეთ სველი ხის ჩოგანით თეფშებზე.